Symposium Re/Building Brussels

Door de stad op te bouwen en te verbouwen, voorziet de bouwsector in een essentiële stedelijke behoefte, zowel in het verleden als vandaag. De bouwsector staat echter voor specifieke uitdagingen: een lokale verankering die onder druk staat, een nood aan voldoende geschoolde arbeidskrachten en een transitie naar een circulaire economie die moet worden gemaakt. Om deze complexiteit te vatten, kijken geografen, historici en ingenieur-architecten aan de Vrije Universiteit Brussel met een nieuwe, interdisciplinaire blik naar de Brusselse bouwsector van 1695 tot vandaag.

Filmdebat « Mustang » (2015) van Deniz Gamze Ergüven

Lale en haar vier zussen zijn weeskinderen die opgroeien bij hun grootmoeder en oom in een klein dorpje in het noorden van Turkije. Wanneer ze bij het begin van de zomer na schooltijd wat stoeien met enkele jongens worden ze gestraft. In de bekrompen gemeenschap waar ze leven, wordt dit onschuldig spel aanzien als immoreel. Ze krijgen huisarrest, mogen niet meer naar school en moeten vormloze kleren dragen. Alles wordt in het werk gesteld om de meisjes uit te huwelijken. De zussen komen in opstand tegen deze gedwongen huwelijken.
 

Projectie « La Nave » (2020) van Hans Wilschut

Vier enorme flatgebouwen in Napels, Italië, lijken het leven van hun bewoners te bepalen. Het gebouw werd in 1962 ontworpen door architect Franz di Salvo, maar de oorspronkelijke ideologische principes, bedoeld om de sociale cohesie te versterken, werden volledig losgelaten toen in 1975 met de bouw werd begonnen. Er werden bouwmaterialen van slechte kwaliteit gebruikt, het ontwerp werd gewijzigd en een totaal gebrek aan infrastructuur en diensten maakte van de denkbeeldige utopie een dystopische mislukking.

VERDELING EVENT #24 van panier culturel Kilti

De Kilti-kultuurmand is een driemaandelijks aanbod van de vzw Bah Voyons! dat een 100% lokale artistieke selectie voorstelt: tickets voor culturele uitstappen en werken van Belgische kunstenaars, dit alles in een geïllustreerde stoffen tas. Het is een gelegenheid om verschillende initiatieven te ontdekken, buiten de gebaande paden te treden, bij te dragen aan het leven van de kunstenaars en de culturele podia die ons omringen, en banden te smeden tussen het publiek, de kunstenaars en de programmeurs.

TearAway - Trapèze danse ★ L-Festival

Onze maatschappij heeft de neiging etiketten te plakken op wat we doen, op wat we zijn of geacht worden te zijn. zijn of worden verondersteld te zijn. Door van trapeze haar favoriete discipline te maken, heeft Suzon werd ze geconfronteerd met de stereotypen van de luchtvaartwereld, zoals slankheid, flexibiliteit slankheid, soepelheid, elegantie en sensualiteit. Omdat zij zich niet kon vinden in deze dictaat, in deze hokjes, besloot de kunstenares ze tot de drijvende kracht te maken van

Een initiatief van Faouzia Hariche, Schepen van Openbaar Onderwijs, Jeugd en Human Resources van de Stad Brussel

SPORT- EN CULTUREEL CENTRUM HAGELTOREN
Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
+32(0)2 279 59 24
touraplomb@brucity.be