Expo « Waveforms » Michel Mazzoni

Tue 21/09 - Fri 31/12

Michel Mazzoni, een fotografisch kunstenaar, heeft de binnenplaats overgenomen door groot formaat prints tegen de bakstenen te plakken. De installatie is overgelaten aan de elementen. De breekbaarheid van het gelijmde papier direct op de ruwheid van de muren, zal veranderen en verdwijnen na verloop van tijd. Deze notie van verdwijning stelt rechtstreeks de status van het "kunstwerk" ter discussie.

Michel Mazzoni is een beeldend kunstenaar.
Onder invloed van de minimalistische stromingen en de korte verhalen van J.G. Ballard ontwikkelt hij een proteïsch werk, waarin hij het geheugen en de entropie, de geologie, de poëzie, de dematerialisatie en de fragmentatieprocessen oproept. Hij is geïnteresseerd in de vaak onbeduidende maar latente dingen die zijn dagelijks leven veranderen. Hij bevraagt en verruimt voortdurend de mogelijkheden van de fotografie in de richting van een kritisch denken over het beeld in een voortdurende verkenning van de rollen en mogelijkheden van het materiaal, door middel van productietechnieken, formaten, dragers, verspreiding en installatie in de ruimte. Zijn apparaten (installaties) zijn voor hem een middel om te experimenteren met spelen van schaal en media om zintuiglijke kortsluitingen en reflexieve ervaringen waarvan de betekenissen onopgelost blijven naar voren te brengen.

WAVEFORMS
Waveforms is een paar woorden die in Detroit werden gebruikt aan het begin van de jaren 90, toen de artistieke beweging van de stad nieuwe normen oplegde aan de elektronische muziek. Het symboliseert de opeenvolgende en repetitieve lagen van geluid die samen een track vormen.

Contact

touraplomb@brucity.be 

Tarief

Gratis

Openingstijden

09:00 - 22:00

Inschrijving

Vrije toegang

Organisator

Centrum Hageltoren

Categorie
Expo « Waveforms » Michel Mazzoni
Légende photo
Expo « Waveforms » Michel Mazzoni
Een initiatief van Faouzia Hariche, Schepen van Openbaar Onderwijs, Jeugd en Human Resources van de Stad Brussel

SPORT- EN CULTUREEL CENTRUM HAGELTOREN
Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
+32(0)2 279 59 24
touraplomb@brucity.be