Expo "La Mort Masquée" Mothmeister

Wed 25/01 - Sat 04/03

Met de tentoonstelling ‘La Mort Masquée’ prikkelt het mysterieuze Vlaamse duo Mothmeister alle zintuigen. Naast de vele foto’s wordt de kijker ondergedompeld in een dystopische wereld aan de hand van kostuums, maskers, opgezette dieren en soundscapes gecreëerd door de industrial band Dead Animal Assembly Plant. 

Expo "La Mort Masquée”
Kunstenaar : Mothmeister
Curation : Stéphane Roy
Vernissage : 25.01.23 | 17u > 22u (concert + dj set)
Expo : 26.01.23 > 04.03.23
Ma - Za : 09u - 22u
Gratis

Met hun atypische figuren die recht uit een post mortem sprookjeswereld ontsnapt lijken te zijn en gemaskerde, groteske wezens in godverlaten landschappen pakt het mysterieuze Vlaamse duo Mothmeister uit met bijzonder en ronduit betoverend fotografisch werk.

Geïnspireerd door de rijke wereld van mythes, legendes en donkere sprookjes schuimen de twee Belgische zielsverwanten als thanatoeristen de wereld af. En gaan ze op zoek  naar vergeten plekken in de meest sombere, geïsoleerde uithoeken van de aardbol. 

Het resultaat van deze zoektocht naar het bizarre en obscure leidt niet alleen tot hun bevreemdend oeuvre. Maar ook tot een uitgebreide collectie aan curiosa die bij hen thuis uitmondt in een privémuseum propvol vervallen Victoriaanse antieke spullen, oude versleten theaterkostuums en een honderdtal opgezette dieren. Hun Cabinet de Curiosité is dan ook meteen hun inspiratiebron, bovenop de vele artistieke samenwerkingen met kunstenaars wereldwijd.

Het macaber universum van Mothmeister, dat zweeft tussen droom en nachtmerrie, is niet alleen geïnspireerd door de duistere verhalen van de gebroeders Grimm maar ook door de iconografie van religie en oude rituelen rond de dodencultus. Het is die voedingsbodem die hun fantasie aanwakkert. En zowel letterlijk als figuurlijk belichaamd wordt door non-stop muterende figuren. Dat de mot as such terugkomt in hun naam en logo is dan ook niet toevallig gezien de verschillende metamorfoses die het insect tijdens zijn levenscyclus ondergaat.

We nodigen alle nieuwsgierigen graag uit - ongeacht de leeftijd - om deze bevreemdende wereld te ontdekken. Een fictieve habitat waarin nederige, misbegrepen en introverte wezens zich ontfermen over dode dieren. Een hommage aan taxidermie met andere woorden.

Met de tentoonstelling ‘La Mort Masquée’ prikkelt Mothmeister alle zintuigen. Naast de vele foto’s wordt de kijker ondergedompeld in een dystopische wereld aan de hand van kostuums, maskers, opgezette dieren en soundscapes gecreëerd door de industrial band Dead Animal Assembly Plant. 

Op de vernissage op 25 januari zorgt de ambient noisy ritual band ‘Au Front de La Misère’ voor een live performance, gevolgd door een dj set door Patrick Codenys, gekend van de legendarische band Front 242.

Tarief

Gratis

Openingstijden

09u - 22u (Maandag - Zaterdag)

Organisator

Centrum Hageltoren

Categorie
Mothmeister
Légende photo
Mothmeister
Een initiatief van Faouzia Hariche, Schepen van Openbaar Onderwijs, Jeugd en Human Resources van de Stad Brussel

SPORT- EN CULTUREEL CENTRUM HAGELTOREN
Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
touraplomb@brucity.be