Expo "Just my Luck" Cécile Hupin & Katherine Longly

Thu 10/03 - Sat 16/04

Mensen hebben altijd gedroomd van het kleine wonder dat hun leven zou kunnen veranderen. De uitvinding van loterijspelen meer dan 2000 jaar geleden veranderde pure fantasie in realiteit. Alles wat we nodig hebben is een beetje geluk om onze dromen waar te maken. Maar wat is geluk? En is dit begrip van geluk niet onlosmakelijk verbonden met dat van pech? Alsof geloven in het één het risico inhoudt het ander te activeren.

Er wordt gezegd dat keizer Heliogabalus er bijna tweeduizend jaar geleden al van genoot. Hij organiseerde een loterij die de spelers enkele zeer aantrekkelijke prijzen beloofde: land, een ministersmandaat of slaven. Andere waren veel minder aantrekkelijk: dode dieren, giftige slangen of een doodvonnis. Hoewel loterijspelen niet meer op zo'n wrede manier worden gespeeld, kan men zich afvragen waarom acht op de tien Belgen er nog regelmatig aan meedoen, terwijl toch algemeen bekend is dat "geld niet gelukkig maakt".

Het project "Just my luck" wil de droom confronteren met de werkelijkheid door zich te verdiepen in een reeks getuigenissen van winnaars, verliezers en hun verwanten. Hun verhalen stellen de dunne band tussen geluk en ongeluk in vraag en vertellen ons veel over onze samenleving, haar aspiraties, haar geloof en haar verhouding tot geld. In plaats van de waarheid van de feiten te willen vertellen, geeft de tentoonstelling de protagonisten een stem door hen de subjectiviteit van hun gevoelens te laten blootleggen.

Katherine Longly is fotograaf en beeldend kunstenaar. Cécile Hupin is decorontwerpster en schrijfster.  Zij hebben gemeen dat zij een sterke voorliefde hebben voor ontmoetingen en waargebeurde verhalen. Samen creëren zij hybride projecten die met tederheid en humor de buitengewone en woest onthullende realiteit van de wereld waarin wij leven weerspiegelen. 

Contact

hageltoren@brucity.be

Tarief

Gratis

Openingstijden

10:00 - 21:00

Inschrijving

Vrije toegang

Organisator

Hageltoren Centrum

Categorie
Just my luck
Légende photo
Just my luck
Een initiatief van Faouzia Hariche, Schepen van Openbaar Onderwijs, Jeugd en Human Resources van de Stad Brussel

SPORT- EN CULTUREEL CENTRUM HAGELTOREN
Slachthuisstraat 24, 1000 Brussel
touraplomb@brucity.be